CIRCUIT ROMANIA - WIELICZKA - CRACOVIA - VARSOVIA - CZESTOCHOWA - 05.10 - 10.10.2020 - 345 Euro/ pers. - plecare garantata

Traseu: Brasov - Sibiu – Medias – Sighisoara – Tg. Mures - Cluj Napoca – Oradea – Zakopane – Wielicza – Cracovia – Varsovia – Częstochowa – Katowice – Bratislava


Program:
Ziua 1: plecare din Romania; ne îndreptam spre Polonia, pe traseu vom face popas în Kosice unde vom putea admira Catedrala Sf. Elisabeta, Capela Michael, Fantana Muzicala, Statuia Sf. Fecioara; seara cazare in zona Zakopane, stațiunea de iarna a țării care se situeaza intr – o vale la poalele muntiilor Tatra.
Ziua 2: dupa micul dejun ne indreptam spre Wieliczka pentru a vizita una dintre cele mai vechi mine de sare, care include un orasel subteran in care totul e sculptat din sare, inclusiv o micuta capela despre care se spune ca are cea mai buna acustica dintre toate constructiile europene. Zeci de sculpturi antice din sare se impletesc cu lucrari ale artistilor contemporani; continuam vizita cu castelul Wawel din Cracovia, fost sediul regalităţii poloneze în secolele XIV-XVII, până în momentul în care Sigismund al III-lea a mutat curtea la Varşovia; castelul regal de o frumuseţe grozavă, este inconjurat de metereze cărămizii, turnuri înalte, porţi din fier şi ziduri galbene; seara cazare în zona; seara cazare în zona Cracovia;
Ziua 3: mic dejun; vom vizita azi capitala Poloniei, Varsovia; începem călătoria cu orasul vechi, unde se afla numeroase cafenele in aer liber si standuri de artă, Muzeul de istorie care gazduieste exponate care stau marturie a experientei tragice prin care a trecut o rasul in timpul celui de-al doilea razboi mondial; continuam cu Castelul Regal și Drumul Regal care duce pana la Palatul Lazienki și parcul care îl inconjoara. Palatul este situat pe o insula artificiala ce împarte lacul în doua, cel din partea Sudica fiind cel mai mare. Mai departe se afla Palatul Wilanow cu frumoasele sale grădini, iar dacă mai este timp putem vizita Monumentul Insurectiei; seara cazare în zona;
Ziua 4: mic dejun; ne îndreptam spre cel mai cunoscut loc de pelerinaj din estul Europei, Częstochowa, oraș în care regasim Manastirea Jasna Gora, ridicata in anul 1382 de catre calugarii paulini veniti din Ungaria. Mânăstirea adaposteste icoana cunoscută sub denumirea Madona Neagră despre care legenda spune ca ar fi fost pictata de Sfântul Luca; seara timp liber și cazare la hotel în zona Katowice;
Ziua 5: mic dejun; scurt popas in Katowice; ne îndreptam spre Bratislava, capitala Slovaciei si unul dintre cele mai frumoase orase de pe Dunare, unde vom face un tur panoramic; panorama urbană a Bratislavei este caracterizată de turnuri medievale și clădiri de secol XX grandioase, majoritatea clădirilor istorice fiind concentrate în Orașul Vechi; seara cazare in zona Budapesta;
Ziua 6: mic dejun; intoarcrere în Romania, cu scurte popasuri pe traseu.

Tariful include: 5 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 3*: 1 noapte cazare zona Zakopane, 1 noapte cazare zona Cracovia, 1 noapte cazare zona Varsovia, 1 noapte cazare zona Katowice, 1 noapte cazare zona Budapesta.
- transport autocar confort standard international
- insotitor de grup

 Optional: 

-- Croaziera pe Dunare cu cina festiva, bauturi si muzica, 32 Eur/pers. (minim 35 persoane)

Tariful nu include: intrarile la obiectivele turistice, unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar), plata mijloacelor de transport in comun (daca va fi cazul), asigurarea medicala si storno, taxele de oras care se vor achita la hotel in ziua sosirii, serviciile de ghizi locali (daca va fi cazul), mesele (care/daca nu sunt mentionate in program).

Orase de imbarcare:

 Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Covasna, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Deva, Timisoara, Cluj Napoca, Ramincu Valcea, Alba Iulia

Note si conditii generale de calatorie:
- Pretul este calculat pentru un grup de minm 35 de persoane platitoare. In cazul neconstituirii grupului minim, pretul excursiei se recalculeaza sau excursia se anuleaza.
- La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.
- Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.
- Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.
- Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.
- Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 30 %.
- Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.
- Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
- Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
- Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.
- Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
- Structura camerelor: duble: a) cu doua paturi single sau b) 1 pat matrimonial; camere triple: a) cu 3 paturi single sau b) cu 2 paturi single si unul pliant sau c) cu un pat matrimonial si unul single sau pliant. Aceste detalii se vor cunoaste la fata locului.
- Turistii trebuie sa verifice starea cartii de identiate sau a pasaportului (vezi instructiunile de pe coperta pasaportului), valabilitatea (minim 6 luni de la data iesirii din tara) si sa aiba cel putin o fila goala pentru stampilare la frontiere.
- Pentru adulti e nevoie de pasaport sau de CI (carte de identitate), dar copiii sub 14 ani neimpliniti (care nu au CI) au nevoie de pasaport, adica nu pot parasi Romania pe baza certificatului de nastere.
- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca: a)sunt insotiti de ambii parinti sau b) sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau c) sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei. Obs. - nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.
-Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
- Turistii care ies din Romania in cadrul grupurilor organizate se vor intoarce in Romania obligatoriu odata cu grupul, adica nu pot intra in Romania mai devreme sau mai tarziu fata de ziua de intrare in Romania prevazuta in programul excursiei.
- In desfasurarea programului turistic se va tine seama de reglementarile UE care prevad o stationare (noaptea) de 11 ore a autocarului intre 2 zile de excursie si de aemenea de repausul saptamanal obligatoriu de 24h respectiv 45h.
- Deoarece in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara tarziu. Obs. - programul excursiei este foarte incarcat (distante lungi si multe obiective de vizitat), excursia fiind un prilej de a vedea multe tari cu locuri interesante dar nu unul de odihna (relaxare). In acest sens in cadrul circuitelor turistice in care este mentionata optiunea pentru cina, recomandam rezervarea acestui serviciu la inscriere sau cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea programului turistic.
- Turistii sunt responsabili de buna purtare pe parcursul desfasurarii programului turistic.
- Micul dejun oferit dimineata in unitatile de cazare este destinat consumului la fata locului, turistii nu is vor insusii alimente pentru drum sau consumul lor in alte incaperi decat cele special amenajate in acest scop.
-In cazul excursiilor cu autocarul sau avionul, derulate in afara teritoriului Romaniei, imbarcarea turistilor se va face pe traseul specificat in programul turistic. La cerere agentia poate oferi transfer contra cost persoanelor care nu se pot imbarca din locatile specificate in programul turistic. In cazul in care se constituie un grup de cel putin 18 turisti din aceeasi localitate, se asigura gratuit transportul dus-intors la locul de imbarcare/sosire.
- In situatia in care autoritatile nu permit accesul autocarelor in zonele turistice, in unele locatii deplasarea la obiectivele turistice se va face fara autocar (pietonal sau cu mijloace de transport in comun – costurile fiind suportate de catre turisti la fata locului).
- Nu se permite introducerea in hotelul de sejur (cazare 7 nopti) a bauturilor alcoolice/nealcoolice cumparate din afara hotelului.
- In cazul cand compania aeriana percepe diferite taxe pentru bagaje acestea vor fi achitate de turisti la aeroport.
- Deoarece in Anglia nu exista autoritate pentru stabilirea clasificarii hotelurilor, hotelul din program poate fi considerat de 3***.
- Pe vapor si pe tren cazarea este in cabine cu 4 paturi. Turistii care au achitat supliment pentru singla vor fi cazati singuri in cabina iar cei care au achitat supliment pentru cabina de 2 persoane vor fi cazati in cabina de 2 persoane.
- Datorita schimbarilor neprevazute ale orarelor de zbor ale avioanelor, orarelor de navigatie ale vaselor precum si datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a aglomeratiei, agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, vapor, avion, etc.), oferind servicii similare.
- Programul de vizitare a obiectivelor turistice este intercalat cu vizite pentru shopping.
- In unele zile trezirea se face dimineata devreme, datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a programului de navigatie al vaselor de croaziera.
- De obicei mesele de pranz sau cina, daca sunt metionate in program, nu includ bauturi (alcoolice, nealcoolice) dar se pot cumpara.
- Va rugam cosultati operatorul dvs. de telefonie mobila privind functionarea serviciului rooming.
- Pe parcursul tranzitului in Romania nu se vor face pauze pentru servirea mesei, ci doar pauze scurte de maxim 30 minute.
- Prezenta oferta si conditii constituie axena la contractul cu turistul. La semnarea contractului se considera ca turistul a luat la cunostinta si este de acord cu conditiile generale de calatorie.

Alte oferte similare

Contacteaza-ne!

0269-211344


Excursii locale Ski Austria Rent a car