CIRCUIT ROMANIA - SERBIA – MUNTENEGRU – CROATIA – SLOVENIA – UNGARIA - 29.08 - 05.09.2021 - 465 Euro/ pers. - Plecare Garantata

 

 

Traseu:  Romania – Belgrad – Canionul Tara – Cetinje – Budva – Dubrovnik – Trogir – Split – Plitvice – I. Krk – Postojna – Ljubljana – Budapesta – Romania

Program
Ziua 1: plecare din Romania dimineata devreme pe traseul Timisoara-Belgrad unde vom face un tur in zona Parlament – Biserica Sfanta Sava – Posta centrala; cazare in zona Belgrad;

Ziua 2: dupa micul dejun ne continuam calatoria spre spre Muntenegru; vom traversa Marele Canion Tara pe ruta – Tara – Podul Belvedere (popas) – Dobrilovina – Bistrica – Moskovac; cazare in zona Podgorica – Cetinje (Muntenegru);

Ziua 3: mic dejun; deplasare pe ruta Budva – Tivat – (traversare Fiordul Kotor cu ferry boat-ul) – Bijela; deplasare pe Coasta Dalmatiei in statiunea (perla Adriaticii) Dubrovnik (orasul medieval cel mai bine conservat din Europa si unic prin monumentele sale) unde vom vizita Cetatea, zidurile orasului vechi, Catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orasului), Palatul Rectorilor, Turnul cu Ceas (aprox. 20 EUR / pers.); timp liber pentru plimbari, shopping, etc cazare in zona Makarska;

Ziua 4: mic dejun; deplasare spre Zadar, pe traseu vizita Split: Palatul imparatului Diocletian (unul din monumentele cele mai celebre din epoca romana), Mausoleul (exterior) lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin; centrul vechi din Trogir; cazare in zona Zadar;

Ziua 5: mic dejun; deplasare spre Parcul National Plitvice; pe traseul tur panoramic Zadar, vizita Parcul National Plitvice (19.000 ha, renumitele lacuri alpine ce se varsa unui in altul, cascade si grote); NOTA: turul mic dureaza 3-4 ore si se face pietonal (aprox. 25 EUR / pers pt transport + parcare + taxa de acces); cazare in zona Plitvice;

Ziua 6: mic dejun; deplasare spre insula Krk, cu scurt popas la la Omisalj; in continuare vizita Pestera Postojna (aprox. 25 Eur/pers. taxa de acces + parcare), cea mai renumita pestera din Europa (5 km ai mirificei lumi subterane se parcurg pietonal si cu trenuletul); Castelul Predjama, cel mai mare castel din lume construit la intrarea unei peşteri; cazare zona Postojna;

Ziua 7: mic dejun; deplasare spre Budapesta cu un scurt popas in Ljubljana dupa care continuam calatoria pe langa Lacul Balaton spre capitala Ungariei, unde vom face un scurt tur cu autocarul pentru a admira Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul; optional croaziera pe Dunare (35 euro/pers), cu cina festiva, bauturi si muzica ; cazare in zona Budapesta;

Ziua 8: mic dejun; deplasare spre Romania.

 

Pret: 465 Euro/persoana 

Tariful include:
 7 nopti cazare si mic dejun la Hotel 3*/ 4* (loc in camere duble) :  1 noapte zona Belgrad, 1 noapte zona Podgorica – Cetinje, 1 noapte zona Makarska, 1 noapte zona Zadar 1 in zona Plitvice, 1 noapte zona Postojna; 1 noapte zona Budapesta;

 7 cine la hotel 
 Transport autocar confort standard international
 Ghid insotitor de grup;
 Vizita Ljubljana
 Tur panoramic in Budapesta

Tariful nu include:
 Intrarile la obiectivele turistice,
 Unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar),
 Plata mijloacelor de transport in comun (daca va fi cazul),
 Asigurarea medicala si storno,
 Taxele de oras care se vor achita la hotel in ziua sosirii,
 Serviciile de ghizi locali (daca va fi cazul),
 Mesele (care/daca nu sunt mentionate in program)

Excursii optionale:

 Croaziera pe Dunare cu cina festiva 35 Eur/pers. (minim 35 persoane)
 Supliment camera single, 125 Eur/pers.

 

Orase de imbarcare:

 Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Sebes, Brasov, Fagaras, Tg. Mures, Sighisoara, Medias, Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti si Bucuresti

 

 

 

Note si conditii generale de calatorie:
***Intrucat vor fi zile in care se va ajunge tarziu la cazare, recomandam turistilor rezervarea cinei in momentul inscrierii la excursie. Aceasta optiune nu va fi disponibila la fata locului.***
- Pretul este calculat pentru un grup de minm 40 persoane platitoare. Plecarea este garantata.
- La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.
- Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.
- Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.
- Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.
- Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 30 %.
- Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.
- Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
- Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
- Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.
- Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
- Structura camerelor: duble: a) cu doua paturi single sau b) 1 pat matrimonial; camere triple: a) cu 3 paturi single sau b) cu 2 paturi single si unul pliant sau c) cu un pat matrimonial si unul single sau pliant. Aceste detalii se vor cunoaste la fata locului.
- Turistii trebuie sa verifice starea cartii de identiate sau a pasaportului (vezi instructiunile de pe coperta pasaportului), valabilitatea (minim 6 luni de la data iesirii din tara) si sa aiba cel putin o fila goala pentru stampilare la frontiere.
- Pentru adulti e nevoie de pasaport sau de CI (carte de identitate), dar copiii sub 14 ani neimpliniti (care nu au CI) au nevoie de pasaport, adica nu pot parasi Romania pe baza certificatului de nastere. - Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca: a)sunt insotiti de ambii parinti sau b) sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau c) sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei . Obs. - nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.
-Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
- Turistii care ies din Romania in cadrul grupurilor organizate se vor intoarce in Romania obligatoriu odata cu grupul, adica nu pot intra in Romania mai devreme sau mai tarziu fata de ziua de intrare in Romania prevazuta in programul excursiei.
- In desfasurarea programului turistic se va tine seama de reglementarile UE care prevad o stationare (noaptea) de 11 ore a autocarului intre 2 zile de excursie si de aemenea de repausul saptamanal obligatoriu de 24h respectiv 45h.
- Deoarece in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara tarziu. Obs. - programul excursiei este foarte incarcat (distante lungi si multe obiective de vizitat), excursia fiind un prilej de a vedea multe tari cu locuri interesante dar nu unul de odihna (relaxare). In acest sens in cadrul circuitelor turistice in care este mentionata optiunea pentru cina, recomandam rezervarea acestui serviciu la inscriere sau cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea programului turistic.
- Turistii sunt responsabili de buna purtare pe parcursul desfasurarii programului turistic.
- Micul dejun oferit dimineata in unitatile de cazare este destinat consumului la fata locului, turistii nu is vor insusii alimente pentru drum sau consumul lor in alte incaperi decat cele special amenajate in acest scop.
- In cazul excursiilor cu autocarul sau avionul, derulate in afara teritoriului Romaniei, imbarcarea turistilor se va face pe traseul specificat in programul turistic. La cerere agentia poate oferi transfer contra cost persoanelor care nu se pot imbarca din locatile specificate in programul turistic. In cazul in care se constituie un grup de cel putin 18 turisti din aceeasi localitate, se asigura gratuit transportul dus-intors la locul de imbarcare/sosire.
- In situatia in care autoritatile nu permit accesul autocarelor in zonele turistice, in unele locatii deplasarea la obiectivele turistice se va face fara autocar (pietonal sau cu mijloace de transport in comun – costurile fiind suportate de catre turisti la fata locului).
- Nu se permite introducerea in hotelul de sejur (cazare 7 nopti) de bauturi alcoolice/nealcoolice cumparate din afara hotelului.
- In cazul cand compania aeriana percepe diferite taxe pentru bagaje acestea vor fi achitate de turisti la aeroport.
- Deoarece in Anglia nu exista autoritate pentru stabilirea clasificarii hotelurilor, hotelul din program poate fi considerat de 3***.
- Pe vapor si pe tren cazarea este in cabine cu 4 paturi. Turistii care au achitat supliment pentru singla vor fi cazati singuri in cabina iar cei care au achitat supliment pentru cabina de 2 persoane vor fi cazati in cabina de 2 persoane.
- Programul de vizitare a obiectivelor turistice este intercalat cu vizite pentru shopping.
- In unele zile trezirea se face dimineata devreme, datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a programului de navigatie al vaselor de croaziera.
- De obicei mesele de pranz sau cina, daca sunt metionate in program, nu includ bauturi (alcoolice, nealcoolice) dar se pot cumpara.
- Va rugam cosultati operatorul dvs. de telefonie mobila privind functionarea serviciului rooming.
- Pe parcursul tranzitului in Romania nu se vor face pauze pentru servirea mesei, ci doar pauze scurte de maxim 30 minute.
- Prezenta oferta si conditii constituie axena la contractul cu turistul. La semnarea contractului se considera ca turistul a luat la cunostinta si este de acord cu conditiile generale de calatorie.

 

Alte oferte similare

Contacteaza-ne!

0269-211344


Excursii locale Ski Austria Rent a car