Circuit Gastronomic – Religios – Istoric in Mesopotamia - 8 zile

Oferta nu mai este valabila.

 

Ziua 1

Transfer opțional Sibiu ( ora 01:30) - Aeroport Otopeni (ora 06:30).

Plecare din Otopeni la ora 09:00 și sosire în Antalya la ora 11:00 (cu zbor direct).

Cazare la un hotel de 5* cu All Inclusive. Zi liberă în Antalya.


Ziua 2

Mic dejun. Plecare din Antalya către Gaziantep cu avionul.

Gazinatep este cel mai renumit oras din Turcia in ceea ce priveste prepararea baclavalelor și a mai multor tipuri de mâncare (este supranumit Orasul gastronomic) ,vizita la cel mai mare muzeu de mozaic “Zeugma”.

Vizitarea centrului orașului vechi unde turistii vor avea timp liber pentru a se familiariza cu atmosfera rustica si pentru a gusta mâncăruri tradiționale. Plecare către Halfeti, cazare - hotel de 3* pe malul râului Eufrat.

 

Ziua 3

Mic dejun. Ziua începe cu o croaziera optionala (cu plata suplimentara) pe raul Eufrat unde turistii vor avea ocazia sa vada Orasul Scufundat. Se continua cu o mică plimbare in orasul Halfeti pe malul râului. Halfeti - este unul din cele mai neobisnuite situri din Turcia, orasul vechi este in mare parte scufundat in apa, dupa o constructie de baraj.

In orasul Halfeti putem admira o specie rara de trandafir numit ”Trandafirul Negru”.

Plecare către Sanliurfa, orasul tuturor religiilor si profetilor.

Sosire la Gobekli Tepe – creat de constructori necunoscuti, Gobekli Tepe fiind dovada existentei pe Pamant a unei societati sofisticate in urma cu 12.000 -13.000 de ani .

Vizitarea centrului istoric al orasului Sanliurfa.

Seara. Plimbare pe lângă lacul cu pești (legenda spune ca profetul Abraham a fost aruncat in acel lac de catre Împăratul Nimrod). Optional seara turceasca (mancare tradiționala, muzica live si vin produs de către creștinii din zona). Cazare într-un hotel de 4 sau 5 *

 

Ziua 4

Mic dejun. Vizita la muzeul de arheologie unde se pot vedea obiecte cu o vechime de peste 10000 ani descoperite in zona. Se viziteaza muzeul de mozaic din Sanliurfa.

Plecare către orasul Mardin (orasul asirienilor – poporul care locuieste in aceasta zona de peste 4000 ani). Vizitarea orașului Artuklu( vechiul Mardin), o moschee din zona si străduțele inguste ale orașului. Cazare la un hotel de 4*.

 

Ziua 5

Mic dejun. Plecare spre Mănăstirea Deyrulzafaran (mănăstire asiriana cu o vechime de aproximativ 1300 de ani ) locuita in prezent de creștinii ortodoxi din zona.

Se merge la renumitul oras antic Dara (Anastasiapolis) unde se viziteaza cisterna de apa din secolul 5 si Necropolul antic, unde au fost îngropati 3000 de creștini. Este o zona unica in lume. La Necropol, in antichitate, veneau creștinii in pelerinaje. Se face o pauza pentru prânz.

După pranz plecare către Diyarbakir (este considerat Parisul din Mesopotamia). Cazare in orasul Diyarbakir la un hotel de 5*.

 

Ziua 6

Mic dejun. Vizita la Zidul orașului antic (este al doilea din lume ca lungime după Zidul Chinezesc), apoi se continua vizita la biserica asiriana (Biserica Maica Domnului) din secolul 3, aceasta fiind un templu vechi de 4000 de ani înainte sa devină biserica.

Timp liber pentru pranz cu mâncăruri tradiționale din Diyarbakir. După pranz, vizita la Podul antic de pe raul Tigrus si la muzeul Arheologic din oras , apoi se va vizita biserica Sfântului Gheorghe. Plecare către aeroport pentru zborul catre Antalya. Cazare la un hotel de 5*.

 

 

Ziua 7

Mic dejun. Turul orașului Antalya unde aveți ocazia sa faceți cumparaturi la magazinele fabricii de aur si pielarie, timp liber in centrul istoric al orasului Antalya. Se viziteaza cascada Karpuzkaldiran (Duden). Intoarcere la hotel.

 

Ziua 8

Plecare către aeroport pentru zborul de retur, cu sosire în Aeroportul Otopeni la ora 16:00.

Transfer opțional Aeroport Otopeni (ora 17:30) -  Sibiu.


Servicii incluse in program:
•transport avion charter Bucuresti-Antalya-Bucuresti
•transport avion Antalya-Gaziantep / Diyarbakir-Antalya
•transport autocar pe durata circuitului
•cazare la hotel de 5* (Antalya), Sanliurfa (minim 3*), Diyarbakir (5*), Mardin (4*), Halfeti (3*)
•masa cu regim all inclusive pentru cazarile in Antalya
•mic dejun (ziua 2, 3, 4, 5,6)
•intrare la obiective
•ghid vorbitor de limba romana


Opționale (120 euro de persoană)

•croaziera pe raul Eufrat (Halfeti)
•pranzul (ziua 2, 3, 4, 5, 6)
•seara turceasca traditionala in Mesopotamia.

Transfer opțional Sibiu - Aeroport Otopeni și retur: 45 euro de persoană

 

Circuitul se organizează în perioadele:

  • 30.04 - 21.05.2022 - în fiecare sâmbătă
  • 24.09 - 22.10.2022 - în fiecare sâmbătă

 

Alte oferte similare

Contacteaza-ne!

0269-211344


Excursii locale Ski Austria Rent a car

Curs Valutar BNR

1 EUR 4.9640 RON
1 USD 4.6302 RON
1 GBP 5.7480 RON
1 PLN 1.0963 RON
Ultima actualizare: 31-05-2023 07:07