CIRCUIT DELUXE IN TARILE BALTICE SI TARILE NORDICE- 08.07 - 19.07.2024 -(transport avion + autocar, 11 nopti cazare cu mic dejun, 5 cine)

 

Varsovia – Vilnius  – Riga  – Tallin – FERRY - Helsinki - FERRY – Stockholm - Karlstad – Oslo – Malmo - Copenhaga – FERRY – Swinoujscie – Gdansk – Varsovia

 

PROGRAM:
08.07 Ziua 1: Plecare din Bucuresti / Cluj Napoca spre Varsovia, vizitam centrul vechi al orasului. Cazare in Varsovia.

09.07 Ziua 2: Dupa micul dejun plecarea spre Lituania si vizitam Trakai, a fost capitală a Marelui Ducat al Lituaniei până în 1323 când Marele Duce Gediminas a mutat capitala în oraşul Vilnius, vizitam castelul insular Trakai si savuram cea mai faimoasa placinta, numita kibinai in timp ce admiram lacul Galve, plecare spre Vilnius. Cazare in zona Vilnius.

10.07 Ziua 3: Dupa micul dejun vizitam Vilnius, incepem din Piata catedralei si pornim pietonal spre Centrul vechi care este inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO, orașul vechi din Vilnius este unul dintre cele mai mari orașe vechi medievale din Europa de Nord și este atât de frumos! Insotiti de catre pereții colorați pastel și străzile puțin întortocheate, vedem urmatoarele obiective : Catedrala Vilnius, Palatul Prezidential, Universitatea Vilnius este una dintre cele mai vechi si cele mai renumite unitati de invatamant superior din Europa de Est si Europa Centrala, Biserica Sfantul Duh si terminam cu Piata Primariei, timp liber dupa care ne indreptam spre Republica Uzupis, cartier creat de boemi și artiști în ziua păcălelii (1 aprilie 1997), Uzupis este o casă pentru visători și un loc unde singura cerință de intrare este un zâmbet.
Plecare spre Letonia. Vizitam Riga, Casa pisicilor negre simbolul orasului, Casa Mare a Breslelor, Piata Centrala unde se afla si Catedrala luterana, Casa capetelor negre, Biserica Sfantul Petru, apoi timp liber in centrul vechi. Cazare in zona Riga.

11.07 Ziua 4: Dupa micul dejun plecarea spre Estonia. Vizitam orasul Tallin, considerat a fi unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale și parte din Patimoniul UNSECO încă din anul 1997, Tallinn este împărțit în orașul de sus, zona în care trăiu cei mai bogați dintre locuitori, și orasul de jos, în care locuiau mesteșugarii și oamenii mai puțin înstăriți. Incepem cu orasul de jos cu poarta Viru si zidurile, apoi Town Hall Square unde gasim Primaria in stil gotic si cea mai veche farmacie, apoi ne putem îndrepta spre partea de sus a orașului, zona care este cunoscută și sub denumirea de Toompea unde admiram Catedrala Aleksander Nevski care a fost consturită în jurul anul 1900, atunci când Estonia făcea parte din Imperiul Țaris, Parlamentul care isi are sediul in castelul Toompea. Cazare in zona Tallin.

12.07 Ziua 5: Dimineata dupa micul dejun ne imbarcam pe feribotul care ne trece golful Finlandei pentru a ajunge in Finlanda. Debarcam si incepem vizitarea orasului Helsinki cu parcul Sibelius si monumentul Sibelius inchinat compozitorului finlandez Jean Sibelius, avand forma de orga suspendata, unde vantul este artistul apoi plecam spre Biserica Tempeliaukio care este o biserica atipica pentru ca este realizata in stanca, de aceea poarta si denumirea de „Biserica de Piatra”, Piata senatului unde se afla si Catedrala luterana Helsinki, Primaria si piata din fata primariei unde gasim fructe si legume delicioase dar si un somon pe masura. Timp liber apoi imbarcarea pe feribot pentru a traversa Marea Baltica, pe vas exista numeroase cluburi, restaurante, ringuri de dans dar si o zona de cumparaturi, astfel incat distractia si voia buna sunt garantate la bord. Dimineata pentru o priveliste superba, urcati pe ultima punte a vasului de unde puteti admira frumosul arhipelag Stockholm alcatuit din peste 24000 insule.Cazare in cabine pe vas.

13.07 Ziua 6: Dupa micul dejun debarcam si vizitam orasul Stockholm, incepem cu Primaria de unde avem o priveliste minunata asupra orasului, apoi optional Muzeul Vasa, ce adaposteste una dintre cele mai mari nava de razboi din istorie, construita in sec XVII dar care s-a scufundat la putin timp dupa ce parasise portul, fiind prinsa de furtuna.Mergem spre Gamla Stan (orasul vechi) si vedem Palatul Regal, Parlamentul, Muzeul dedicat Premiului Nobel si cea mai ingusta strada, timp liber si plecare spre Karlstadt.Cazare in zona Karlstad.

14.07 Ziua 7: Dupa micul dejun plecarea spre Norvegia, vizitam frumoasele obiective din Oslo, parcul Vigeland este printre cele mai populare parcuri din toata Norvegia. Pe langa fantanile si cararile printre arbori ale parcului, aici se gasesc peste 200 sculpturi absolut uimitoare ale sculptorului cu acelasi nume, Palatul Regal apoi pietonal admiram Teatrul, Primaria, Centrul Premiului Nobel pentru Pace, Fiordul Oslo si Parlamentul, timp liber si plecarea spre Tyrifjorden,dupa ce admiram privelisti spectaculare ne intoarcem la hotel. Cazare in zona Oslo.


15.07 Ziua 8: Dupa micul dejun plecam spre Suedia si facem o scurta oprire in Goteborg situat in provincia Vastergotland, pe coasta sud-vestica a Suediei, Göteborg este al doilea oras ca marime al tarii, dupa Stockholm. Se intinde de-a lungul stramtorii Kattegat, scaldata de Marea Nordului. Totodata, Göteborg este cel mai mare centru universitar din Scandinavia, avand Universitatea din Göteborg, unde invata aprox. 80 000 de studenti. Orasul Göteborg sau Gothenburg (“iotebori” cum ii zic suedezii) este si un important centru industrial, detinand uzinele de automobile Volvo si Astra-Zeneca, marele producator de produse farmaceutice. Timp liber apoi plecarea spre Malmo. Cazare in zona Malmo

16.07 Ziua 9:Dupa micul dejun plecam spre Danemarca, trecem stramtoarea Oresund pe podul cu acelasi nume, podul care continua cu un tunel oferind o iluzie optica nemaipomenita. Ajungem in Copenhaga si incepem vizita cu simbolul orasului Little Mermaid (mica sirena), este o statuie inspirata din povestea lui Hans Christian Andersen si este cel mai vizitat monument al orasului, Castelul Amelienborg unde putem avea ocazia sa admiram schimbarea garzilor, Palatul Christiansborg este cladirea in care se afla Parlamentul Danez, Biroul Primului Ministru si Sediul Curtii Supreme Daneze, lucru care il face unic in lume, Primaria si piata Primariei, apoi timp liber pe strada Stroget, aceasta este destinata exclusiv pietonilor si este cea mai mare zona comerciala din Europa,chiar daca nu vrei sa faci cumparaturi, merita sa te plimbi pe aici si sa admiri locul in toata splendoarea lui.Plecare spre Portul Ystadt/Karlskrona pentru imbarcarea pe feribotul care traverseaza marea baltica si ajungem in Polonia. Cazare in cabina pe vas.

17.07 Ziua 10: Debarcam in portul Swinoujscie/ Gdynia si ne bucuram de un mic dejun polonez, apoi plecam spre – Gdsank. Vizitam orasul si vom parcurge Strada Dluga (Strada Lungă) de la Poarta de Aur până la Poarta Verde, vom întâlni nu doar locuințele colorate la fel ca în Evul Mediu, ci și vechea primărie, cu turnul său de unde se poate observa întreg orașul, dar și Curtea lui Arthur, cu celebra Fântână a lui Neptun din față, unde aveau loc banchetele oficiale, timp liber si plecare spre Varsovia. Cazare in Varsovia.

18.07 Ziua 11: Vizitam Varșovia, este un loc bun pentru a experimenta un oraș care a renăscut precum proverbiala Phoenix, aproape 85% din suprafata Varsoviei a fost distrusa de bombardamente. Au reconstruit totul dupa schemele constructiilor daramate. De aceea vei vedea un centru vechi foarte bine intretinut. Vizitam Palatul Culturii și Științei, Palatul Wilanow, Parcul si palatul Lazienki, Nowy Swiat, Orasul Vechi, Piața Centrului Vechi (Rynek Starego Miasta), Coloana lui Sigismund, Castelul Regal Zamek Krolewski, Fortareata Varsoviei. Cazare in zona Varsovia.

19.07 Ziua 12: Micul dejun si timp liber in Varsovia.
In functie de orarul de zbor urmeaza transferul la aeroportul din Varsovia.
Zbor spre Romania

  

SERVICII INCLUSE
• Bilet avion Bucuresti / Cluj Napoca -> Varsovia si retur cu LOT
• 1 x bagaj calade 23 kg + 1 x bagaj mana de 10 kg + toate taxele de aeroport
• Transport cu autocar clasificat 4* pentru ca. 3000 km
• 9 x Cazare la hoteluri 4*/5*
• 2 x cazare pe ferry
• 9 x Mic dejun la hoteluri
• 2 x mic dejun pe ferry
• 5 x Cina
• Vizita Varsovia
• Vizita Trakay
• Vizita Vilnius
• Vizita Riga
• Vizita Tallin
• Vizita Helsinki
• Vizita Stockholm
• Vizita Oslo
• Vizita Gotebotg
• Vizita Copenhaga
• Vizita Gdsank
• Insotitor roman de grup pe toata durata programului
• Tururi panoramice si pietonale
Orase cu imbarcare gratuita: Covasna, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Medias, Sighisoara, Sibiu, Sebes, Alba Iulia, Fagaras, Brasov, Hunedoara, Deva, Orastie, Lugoj, Timisoara si Arad.
OPTIONALE
• Muzeul Vasa – 25 €


SERVICII NEINCLUSE
• Intrarile la obiectivele turistice
• Unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar)
• Plata mijloacelor de transport in comun (metrou si transport local)
• Asigurarea medicala si storno
• Taxele de oras care se vor achita la hotel in ziua sosirii
• Serviciile de ghizi locali (daca va fi cazul)
• Mesele optionale
Orase cu imbarcare contra cost (50 €/pers): R. Valcea, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Zalau, Targu Secuiesc, Slobozia, Urziceni, Buzau, Tulcea si Constanta.


Note si conditii generale de calatorie:
- Acest circuit are plecarea garantată!

- Tarifele afisate în program pentru intrările la obiectivele turistice, pot suferi modificari.
- La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.
- Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.
- Repartizarea locurilor in autocar se efectueaza in functia ordinea de inscrierea la acest program incepand cu bancheta numarul 4. Pentru banchetele 1, 2 si 3 se va percepe un supliment de 10% din valoarea excursiei (in limita locurilor disponibile). Pentru loc pe ultima bancheta din autocar se ofera o reducere de 5% din valoarea excursiei (in limita locurilor disponibile).
- Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.
- Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.
- Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 30 %.
- Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.
- Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
- Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
- Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.

Alte oferte similare

Contacteaza-ne!

0269-211344


Excursii locale Ski Austria Rent a car

Curs Valutar BNR

1 EUR 4.9772 RON
1 USD 4.6060 RON
1 GBP 5.8891 RON
1 PLN 1.1464 RON
Ultima actualizare: 13-06-2024 17:25