CIRCUIT VELIKO TARNOVO - ISTANBUL - BALCHIK - 17 – 22 Iunie 2022 - 249 €/pers

Traseu: Tg. Mures - Sighisoara – Medias - Sibiu –Brașov/ Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti – Veliko Tarnovo – Edirne - Istanbul – Balchik - România 


Program:

Ziua 1: plecare din Romania, popas in Veliko Tarnovo/Bulgaria, una dintre cele mai vechi asezari din zona și fosta capitala a Imperiului Vlaho-Bulgar; seara cina si cazare la hotel in zona;
Ziua 2: mic dejun; ne deplasam spre Turcia; cu un scurt popas în Edirne pentru a vizita Moscheea Selimiye construita în perioada de glorie a Imperiului Otoman, dupa care ne continuam traseul spre Istanbul unde, după formalitatile de check-in la hotel, vom face o scurta plimbare de seara;
Ziua 3: mic dejun; vom vizita Palatul Topkapi (aprox. 30 €/pers tur complet), fosta resedinta a sultanilor timp de 400 de ani localizat între golful Cornul de Aur și Marea Marmara după care timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar sau Kapali Çarsi, una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume; cazare la hotel in Istanbul;
Ziua 4: mic dejun; vom vizita Biserica Sf. Sofia (aprox. 17 €/pers), cea mai mare biserica a lumii crestine timp de aproape un mileniu, Moscheea Albastra (acces gratuit) moscheea națională a Turciei si optional croaziera pe stramtoarea Bosfor (aprox. 20 €/pers.), o ocazie excelentă de a admira palate otomane, fortarete, moschei, hoteluri și resedinte luxoase; timp liber la dispozitia turistului; retur la hotel;
Ziua 5: după micul dejun ne indreptam Bulgaria unde in Balchik vom vizita castelul si gradinile Reginei Maria; optional insula Nessebar (7 euro/persoana transport + parcare); cina si cazare in zona Varna
Ziua 6: mic dejun, deplasare spre Romania;


Tariful include:
- 5 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 3*/4* (camere duble): 1 noapte cazare în zona Veliko Tarnovo, 3 nopti cazare in Istanbul; 1 noapte cazare in zona Varna
- 2 x cina
- transport autocar standard international;
- ghid insotitor de grup.


Tariful NU include: taxa viza (EUR 10 / pers.), intrarile la obiectivele turistice, unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar), plata mijloacelor de transport in comun (daca este necesar), asigurarea medicala si storno, taxele de oras/city tax care se vor achita la hotel in ziua sosirii, serviciile de ghizi locali (daca sunt solicitate de grup), mesele (care nu sunt mentionate in program)

Excursii optionale:
- seara turceasca (minim 30 persoane) cu cina festiva si program artistic, 40 €/pers.
(transport, parcare autocar, servirea cinei cu program artistic);
- croaziera pe stramtoarea Bosfor, aprox. 20 €/pers.
- vizita peninsula Nessebar (in limita timpului disponibil si daca tot grupul doreste), 7 €/pers. (transport si parcare autocar).


Note si conditii generale de calatorie:
*Tarifele afisate în program pentru intrările la obiectivele turistice, pot suferi modificari.
- Pretul este calculat pentru un grup de minm 30 de persoane platitoare. In cazul neconstituirii grupului minim, pretul excursiei se recalculeaza sau excursia se anuleaza.
- La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.
- Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.
- Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.
- Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.
- Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 30 %.
- Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.
- Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
- Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
- Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.
- Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
- Turistii care ies din Romania in cadrul grupurilor organizate se vor intoarce in Romania obligatoriu odata cu grupul, adica nu pot intra in Romania mai devreme sau mai tarziu fata de ziua de intrare in Romania prevazuta in programul excursiei.
- In desfasurarea programului turistic se va tine seama de reglementarile UE care prevad o stationare (noaptea) de 11 ore a autocarului intre 2 zile de excursie si de aemenea de repausul saptamanal obligatoriu de 24h respectiv 45h.
- Daca in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara tarziu. Obs. – uneori programul excursiei este foarte incarcat (distante lungi si multe obiective de vizitat), excursia fiind un prilej de a vedea multe tari cu locuri interesante dar nu unul de odihna (relaxare). In acest sens in cadrul circuitelor turistice in care este mentionata optiunea pentru cina, recomandam rezervarea acestui serviciu la inscriere sau cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea programului turistic.
- Turistii sunt responsabili de buna purtare pe parcursul desfasurarii programului turistic.
- Micul dejun oferit dimineata in unitatile de cazare este destinat consumului la fata locului, turistii nu is vor insusii alimente pentru drum sau consumul lor in alte incaperi decat cele special amenajate in acest scop.

Alte oferte similare

Contacteaza-ne!

0269-211344


Excursii locale Ski Austria Rent a car

Curs Valutar BNR

1 EUR 4.9461 RON
1 USD 4.7286 RON
1 GBP 5.7088 RON
1 PLN 1.0485 RON
Ultima actualizare: 03-07-2022 18:05