Circuit cultural in Grecia - 450 € / persoana (transport autocar, 9 nopti cazare cu mic dejun)

 Traseu: Cluj Napoca - Tg. Mures - Sighisoara - Medias - Sibiu - Rm. Valcea – Pitesti - Bucuresti - Sofia – Ouranopolis – Kalambaka (Meteora) - I. Corfu – Patra - Atena – I. Eghina – I. Evia – Katerini – Salonic - Sofia - Bucuresti - Rm. Valcea – Sibiu – Medias – Sighisoara – Tg. Mures – Cluj Napoca

Orase de imbarcare: Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Sebes, Brasov, Fagaras, Tg. Mures, Sighisoara, Medias, Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti si Bucuresti

 

Program:
Ziua 1: plecare din Romania, deplasare spre Bulgaria; cazare la hotel în zona Sofia;
Ziua 2: mic dejun, optional - daca tot grupul doreste vizita Manastirea Sf. Ioan de Rila/Bulgaria (5 euro/pers); ne continuam traseul spre Grecia unde vom vizita Biserica Sf. Dumitru dupa care vom face o plimbare pe faleza pentru a admira Turnul Alb si Statuia lui Alexandru Macedon din Salonic; seara cazare in zona Salonic/Ouranopolis;
Ziua 3: mic dejun; ne indreptam spre portul din Ouranopolis de unde optional - ne vom imbarca pe vasul de croaziera care ne va purta intr-o plimbare de aproximativ 3 ore in jurul Muntelui Athos (18 euro/pers); ne indreptam apoi spre Kalambaka, pe traseu vom vizita Manastirea Sf. Dionisie Olimpianul (optional, daca tot grupul doreste 5 euro/pers); scurt popas pe Valea Tempi la Manastirea Sfanta Paraschevi, lăcaş mic, săpat în stâncă, care găzduieşte moaştele Sfintei considerată protectoarea nevăzătorilor. În spatele grotei îşi are sursa izvorul cu acelaşi nume; seara cazare in zona Kalambaka;
Ziua 4: mic dejun, vom vizita cel mai vechi atelier de icoane dupa care urcam la complexul monahal de la Meteora pentru a vizita doua manastiri; ne continuam traseul spre Igoumenitsa cu popas in vechea asezare montana locuita de vlahi, Metsovo; in limita timpului disponibil, scurta plimbare de seara in Igoumenitsa si cazare in zona;
Ziua 5: mic dejun; ne imbarcam pe ferryboatul spre Insula Corfu. Vom petrece cateva ore in Kerkira sau Corfu Town unde vom admira arhitectura orasului cu influente venetiene. Vom vizita aici Biserica Sfantul Spiridon si centrul istoric, dupa care vom face pauza pentru shopping; in jurul orei 18:00 retur la Igoumenitsa, pentru inca o noapte de cazare in zona;
Ziua 6: mic dejun; continuam traseul catre Patra unde vom vizita centrul istoric si Biserica Sf. Andrei, cea mai mare catedrala a Greciei; seara cazare in zona Patra;
Ziua 7: mic dejun; vom vizita Canalul Corint si Manastirea Sf. Efrem cel Nou, una dintre cele mai vechi manăstiri grecești; ne continuam traseul spre capitala Greciei, Atena, orașul cu una dintre cele mai lungi istorii; vom face o scurta plimbare in zona Parlamentului pentru a asista la schimbarea garzii după care ne vom caza la hotel;
Ziua 8: mic dejun; deplasare in Insula Egina unde vizitam Biserica Sf. Nectarie (sfant contemporan, cu sfintele moaste vindecator de cancer); retur in Atena unde vizitam Acropole sau ‘Stanca Sacra’ , pe rand loc de cult, zona residentiala sau amadoua, cladirile ridicate aici, adevarate minuni arhitectonice, reflecta exact trecerea timpului peste Grecia; coboram în cartierul Plaka, denumit de multe ori în literatura grecească ‘Cartierul Zeilor’, doarece flancheaza ‘Stanca Sacra’; cazare in Atena;
Ziua 9: mic dejun; deplasare spre Insula Evia unde vom putea admira peisaje deosebite si vom vizita Biserica Sf. Ioan Rusul, statiunea cu bai termale Edipsos, si optional (daca tot grupul doreste) Manastirea de maici Kato Xenia (5 Euro /pers.); in continuare scurt popas in statiunea Litochoro de la poalele Muntelui Olimp și deplasare spre Katerini pentru o noapte de cazare in zona;
Ziua 10: mic dejun; retur spre Romania.

Tariful include:
- 8 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* (camere duble): 1 noapte zona Sofia, 1 noapte zona Salonic-Ouranopolis, 2 nopti Igoumenitsa, 1 noapte zona Patra, 2 nopti Atena, 1 noapte zona Katerini;  
- 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 2* (camere duble) in zona Kalambaka
- taxele de ferryboat; pentru traversare in I. Corfu (D-I), I. Eghina (D-I) si I. Evia;
- transport autocar clasificat standard international;
- ghid insotitor de grup.

Optional:
- cina festiva in Atena 20 Eur/pers.;
- croaziera in jurul muntelui Athos (3 ore), 18 Eur/pers, minim 30 pers.
- in limita timpului disponibil si daca tot grupul doreste se vor vizita pe traseu Manastirile Sfantul Ioan de Rila/Bulgaria (5 Euro/pers.), Sfantul Dionisie Olimpianul/Grecia (5 Euro/pers), Sf. Kato Xenia/Grecia (5 Euro/pers), total - 15 Eur/pers.

Tariful nu include: intrarile la obiectivele turistice, unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar), plata mijloacelor de transport in comun (metrou si transport local I. Eghina-Sf. Nectarie aprox. (10 Eur/pers dus + intors + 1,5 ore asteptare), asigurarea medicala si storno, taxele de oras care se vor achita la hotel in ziua sosirii, serviciile de ghizi locali (daca va fi cazul), mesele optionale (care/daca nu sunt mentionate in program).

Note si conditii generale de calatorie:
- Pretul este calculat pentru un grup de minm 35 de persoane platitoare. In cazul neconstituirii grupului minim, pretul excursiei se recalculeaza sau excursia se anuleaza.
- La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.
- Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.
- Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.
- Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.
- Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 30 %.
- Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.
- Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
- Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
- Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.
- Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
- Structura camerelor: duble: a) cu doua paturi single sau b) 1 pat matrimonial; camere triple: a) cu 3 paturi single sau b) cu 2 paturi single si unul pliant sau c) cu un pat matrimonial si unul single sau pliant. Aceste detalii se vor cunoaste la fata locului.
- Turistii trebuie sa verifice starea cartii de identiate sau a pasaportului (vezi instructiunile de pe coperta pasaportului), valabilitatea (minim 6 luni de la data iesirii din tara) si sa aiba cel putin o fila goala pentru stampilare la frontiere.
- Pentru adulti e nevoie de pasaport sau de CI (carte de identitate), dar copiii sub 14 ani neimpliniti (care nu au CI) au nevoie de pasaport, adica nu pot parasi Romania pe baza certificatului de nastere.
- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca: a)sunt insotiti de ambii parinti sau b) sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau c) sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei . Obs. - nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.
-Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
- Turistii care ies din Romania in cadrul grupurilor organizate se vor intoarce in Romania obligatoriu odata cu grupul, adica nu pot intra in Romania mai devreme sau mai tarziu fata de ziua de intrare in Romania prevazuta in programul excursiei.
- In desfasurarea programului turistic se va tine seama de reglementarile UE care prevad o stationare (noaptea) de 11 ore a autocarului intre 2 zile de excursie si de aemenea de repausul saptamanal obligatoriu de 24h respectiv 45h.
- Deoarece in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara tarziu. Obs. - programul excursiei este foarte incarcat (distante lungi si multe obiective de vizitat), excursia fiind un prilej de a vedea multe tari cu locuri interesante dar nu unul de odihna (relaxare). In acest sens in cadrul circuitelor turistice in care este mentionata optiunea pentru cina, recomandam rezervarea acestui serviciu la inscriere sau cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea programului turistic.
- Turistii sunt responsabili de buna purtare pe parcursul desfasurarii programului turistic.
- Micul dejun oferit dimineata in unitatile de cazare este destinat consumului la fata locului, turistii nu is vor insusii alimente pentru drum sau consumul lor in alte incaperi decat cele special amenajate in acest scop.
-In cazul excursiilor cu autocarul sau avionul, derulate in afara teritoriului Romaniei, imbarcarea turistilor se va face pe traseul specificat in programul turistic. La cerere agentia poate oferi transfer contra cost persoanelor care nu se pot imbarca din locatile specificate in programul turistic. In cazul in care se constituie un grup de cel putin 18 turisti din aceeasi localitate, se asigura gratuit transportul dus-intors la locul de imbarcare/sosire.
- In situatia in care autoritatile nu permit accesul autocarelor in zonele turistice, in unele locatii deplasarea la obiectivele turistice se va face fara autocar (pietonal sau cu mijloace de transport in comun – costurile fiind suportate de catre turisti la fata locului).
- Nu se permite introducerea in hotelul de sejur a bauturilor alcoolice/nealcoolice cumparate din afara hotelului.
- In cazul cand compania aeriana percepe diferite taxe pentru bagaje acestea vor fi achitate de turisti la aeroport.
- Pe vapor si pe tren cazarea este in cabine cu 4 paturi. Turistii care au achitat supliment pentru singla vor fi cazati singuri in cabina iar cei care au achitat supliment pentru cabina de 2 persoane vor fi cazati in cabina de 2 persoane.
- Datorita schimbarilor neprevazute ale orarelor de zbor ale avioanelor, orarelor de navigatie ale vaselor precum si datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a aglomeratiei, agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, vapor, avion, etc.), oferind servicii similare.
- Programul de vizitare a obiectivelor turistice este intercalat cu vizite pentru shopping.
- In unele zile trezirea se face dimineata devreme, datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a programului de navigatie al vaselor de croaziera.
- De obicei mesele de pranz sau cina, daca sunt metionate in program, nu includ bauturi (alcoolice, nealcoolice) dar se pot cumpara.
- Pe parcursul tranzitului in Romania nu se vor face pauze pentru servirea mesei, ci doar pauze scurte de maxim 30 minute.
- Prezenta oferta si conditii constituie axena la contractul cu turistul. La semnarea contractului se considera ca turistul a luat la cunostinta si este de acord cu conditiile generale de calatorie.

 

Alte oferte similare

Contacteaza-ne!

0269-211344


Excursii locale Ski Austria Rent a car

Curs Valutar BNR

1 EUR 4.9495 RON
1 USD 4.2188 RON
1 GBP 5.7509 RON
1 PLN 1.0689 RON
Ultima actualizare: 22-09-2021 19:46